Zoran Starčević

Zoran Starčević rođen je 1958., živi u Beogradu.
Jedan od najproduktivnijih i najoriginalnijih gitarista Balkana. Komponuje, snimio je i izvodi više vrsta muzike: akustičnu gitarsku muziku, instrumentalni balkanski gitarski-rok, a piše i pesme bazirane na tradiciji Srbije i čitavog Balkana. Njegova muzika je mešavina tradicionalne istočne etno muzike, sa elementima zapadne-rok muzike, improvizacije i moderne muzike. Za proteklih 20 godina napisao je i snimio oko 600 pesama koje izvode najpoznatiji pevači iz Srbije, mnogo hitova, stotinak instrumentala na 10 solo albuma sa prepoznatljivim rukopisom i ornamentima a takodje je objavio i notnu knjigu ''Muzika Balkana''. Sa sinovima, Nikolom i Željkom formirao je akustični gitarski sastav: ''Trio Balkanske žice'' (Trio Balkan Strings).

Zlata Petrović

Zlata Petrović rođena je 13. jula 1962.
Prvi album je snimila 1983. godine, a pesma Dođi da mi ruke greješ donela joj je ogromnu popularnost. Njeni najveći hitovi su pored ove pesme i Oženićeš se ti, Učinilo vreme svoje, Poludelo srce, On me voli, on me želi, Mađije, Nedelja, Plači, moli, Mirišeš na nju, Vragolasta, Oaza sreće i Zagušljivo. Zlata je promenila nekoliko izdavačkih kuća, a počela je u Diskotonu. Premda je albume izdavala često, nikada nije bila u vrhu srpske estrade. Ipak, decenijama je jedan od najpopularnijih interpretatora romske muzike, i jedan od najtraženijih zabavljača na narodnim veseljima. Njen privatni život je oduvek bio interesantan medijima.

Zora Ajkić

Zoran Vanev

Zorica Andrijašević

Zorica Brunclik

Zorica Marković

Zorica Marković (rođena 9. juna 1959. u Kosjeriću) srpska je pevačica turbo-folk i folk muzike.
Markovićeva je muzičku karijeru počela krajem sedamdesetih, da bi tokom osamdesetih godina postala jedan od najpopularnijih izvođača folk muzike, sa preko pet miliona prodatih ploča
Njeni najveći hitovi su pesme Lijte kiše (Nedelja je svanula), koju je otpevala u čuvenom filmu Tesna koža 3, zatim pesme Zumbuli cvatu, Vlaška svadba, Crni milioner (Mercedes) i Mirno spavaj nano.