carousel 1 carousel 2 carousel 2 Rada Manojlovic Amar Gile Darko Lazic Katarina Zivkovic Dusan Svilar Bane Mojicevic Milica Todorovic Milica Pavlovic

Zvezde Granda

Zvezde Granda je takmičenje pevača u organizaciji muzičke kuće Grand produkcije.Na ovoj muzičkoj manifestaciji biraju se novi pevači Grand scene. Prvo takmičenje održano je 2004. godine.

Samo takmičenje veoma podseća na koncepciju američkog Idola, muzičkog TV takmičenja. Saša Popović, uz pomoć estradnih umetnika, na mnogobrojnim audicijama širom zemlje izdvaja talente — potencijalne buduće zvezde. Najbolji učestvuju u televizijskom takmičenju u kojem se uvažavaju samo teleglasovi publike. U superfinalu se glasovima publike proglašava pobednik.

Mirza Selimović

Mirza Selimović, rođen je u Tuzli 23. novembra 1990 godine.
Mirza Selimović otkriva da dosadašnje takmičenje smatra laganim u odnosu na ono što ga tek očekuje u daljem toku do velikog finala 21. juna.
"Bilo je dosta uzbuđenja i treme pre izlaska na scenu, a kada se probije led i zapeva, onda bude mnogo lakše."
Njegovi muzički uzori su mnogobrojni.
"Postoje pevači i grupe na čijim pesmama sam odrastao, a to su: Zdravko Čolić, Hari Varešanović, Dženan Lončarević, Indeksi, Bijelo dugme..."
Kako je apsolvent na studijama građevine na Univerzitetu u Tuzli, pitali smo ga čime planira da se bavi.
"Muzikom, normalno! U trenutku kada sam upisivao studije nisam sa sigurnošću mogao da tvrdim čime ću se baviti u životu. A sada znam."
Slobodno vreme provodi u druženju sa prijateljima.

Miloš Vujanović

Miloš Vujanović, rođen je u Gornjem Milanovcu 24. jula 1992 godine.
Miloš Vujanović priznaje da je sve vreme imao baš veliku tremu, a da mu je ipak bilo najteže u poslednjem krugu
"Trema je bila prevelika. Definitivno mi je bilo najteže kada sam bio u takmičarskom paru sa Mustafom Omerikom. Bilo mi je i teško i stresno"
Tokom dosadašnjeg takmičenja najviše je strepeo od mišljenja Dragana Stojkovića Bosanca. Završio je mašinsko-saobraćajnu školu, a muzika je njegova najveća ljubav, pa čak i slobodno vreme popunjava muzikom.
"Slobodno vreme provodim za klavijaturama, vežbam, sviram. Moji muzički uzori su Haris Džinović i Fredi Merkjuri. Volim i narodnu i zabavnu muziku podjednako."
Sugrađani su već počeli da ga prepoznaju, a Miloš kaže da su komentari uglavnom pozitivni jer mu upućuju reči ohrabrenja i podrške.

Marko Gačić

Marko Gačić, rođen je u Beogradu 22. maja 1996 godine.
Iako je muzika deo njegovog života još od detinjstva, Marko Gačić nije planirao da se bavi pevanjem
"Potičem iz muzičke porodice, otac mi svira harmoniku, pa sam još kao dete gledao njega kako svira i onda sam i sam počeo. Posle osnovne upisao sam muzičku gimnaziju, a planiram i na akademiju. Nisam mislio da ću pevati, ali, eto, desilo se (smeh)."
Najveću tremu imao je na samom početku dok još nije znao kako će takmičenje izgledati. Muzički uzori su mu: Šaban Šaulić, Snežana Đurišić, Verica Šerifović....
"I moje slobodno vreme posvećeno je, uglavnom, muzici. Vežbam harmoniku, slušam muziku..."

Ajša Kapetanović

Ajša Kapetanović, rođena je u Sarajevu 11. juna 2000 godine.
Najmlađa učesnica ovogodišnjeg takmičenja za Zvezde Granda je Ajša Kapetanović. Ona je još osnovac, tačnije učenik osmog razreda. Priznaje da joj je najteže bilo kada se takmičila protiv Tijane Milentijević
"Obe smo se rasplakale u bekstejdžu. Nas dve smo se baš zbližile tokom takmičenja. "
Njeni muzički uzori su Lepa Brena, Snežana Đurišić, Zorica Brunclik, Zdravko Čolić, Šaban Šaulić, Aca Lukas... Kaže da je drugari iz škole podržavaju.
"Svi me podržavaju i do sada sam čula samo lepe reči. Kažu da su svi glasali da se vratim u baražu. "
I nastavnici imaju razumevanja za njene izostanke iz škole, a u slobodno vreme Ajša je kao i svi njeni vršnjaci.
"U slobodno vreme idem na hor, ranije sam išla i na dramsku sekciju, ali sam morala da odustanem, jer su mi se termini poklapali. Slušam muziku, vežbam, „visim“ na Fejsu..."

Mustafa Omerika

Mustafa Omerika, rođen je u Mostaru 15. novembra 1985 godine.
Bez obzira što je na sceni delovao samouvereno Mustafa Omerika priznaje da je bilo treme tokom takmičenja.
"Ipak je najviše bilo u prvom krugu. Kao i svakom takmičaru koji je okusio gorčinu ispadanja, najteže mi je bilo u četvrtom krugu kada sam ispao."
Posle gimnazije krenuo je na studije istorije.
"Malo sam studirao istoriju ali smo se sporazumno rastali kada sam svratio u kafanu. Šalim se, muzika je moja ljubav od malih nogu. "
U slobodno vreme igra fudbal i vozi bicikl, a sugrađani ga već prepoznaju.
"Moja familija mi je najveća podrška, moji prijatelji, devojka."
Kao svoje muzičke uzore istakao je Šabana Šaulića, Šerifa Konjevića, Miroslava Ilića, Marinka Rokvića, Safeta Isovića...

Predrag Bošnjak

Predrag Bošnjak, rođen je u Mostaru 29. oktobra 1990 godine.
Kada se osvrne na dosadašnje takmičenje Predrag Bošnjak priznaje da mu je najteže bilo u trećem krugu.
"Uvek sam imao tremu, ali tada mi je bilo najteže jer sam bio bolestan i plašio sam se kako će sve ispasti."
Završio je srednju tehničku školu, a tokom školskih dana bavio se i sportom, čak se i takmičio u kik-boksu.
"Kada sam krenuo ozbiljnije da se bavim pevanjem, prestao sam da se takmičim, ali i dalje se bavim sportom u slobodno vreme. Idem u teretanu."
Otkrio nam je i ko su njegovi muzički uzori:
"To su Šaban Šaulić i Saša Matić, najčešće i pevam njihove pesme. "

Ljubomir Perućica

Ljubomir Perućica, rođen je u Mostaru 2. januara 1990 godine.
Uvek nasmejani Ljubomir Perućica iz Požarevca, inače je apsolvent na studijama za dizajn zvuka i muzičku produkciju. Završio je i nižu muzičku školu, odsek harmonika.
"U poslednje vreme nemam mnogo vremena za hobije, pa mi se rad u studiju sveo na hobi – priznaje on."
Profesionalno se bavi pevanjem već nekih pet godina, a već jednom se prijavljivao na takmičenje za „Zvezde Granda“.
"Bilo je to pre nekih šest godina, bio sam mnogo mlađi i nisam imao mnogo iskustva. Tada nisam prošao na audiciji. "
Između prve dve emisije, Ljubomir je izgubio čak trinaest kilograma.
"Smršao sam trinaest kilograma i to za relativno kratko vreme uz pomoć redovnih treninga u teretani i redukovane ishrane. I dalje ne propuštam treninge. "

Bakir Turković

Ljubomir Perućica, rođen je u Prijepolju 15. septembra 1990 godine.
Dok većina takmičara tvrdi da im se trema povećavala iz kruga u krug, Bakir Turković kaže da je treme bilo samo u prvom krugu i posle toga više ne. U jednom trenutku takmičio se i protiv mlađeg brata.
"Bilo je teško kada je on ispao. Najbolje bi bilo da smo prošli obojica, ali eto, biće takmičenje i sledeće godine."
Kao svog muzičkog uzora izdvaja Sašu Matića. Završio je srednju ekonomsku školu, a u planu su mu i studije ekonomije. Njegova ljubav iz školskih dana je i sport.
"Sedam godina sam igrao fudbal, pa i sada kad imam slobodnog vremena igram rekreativno."

Amar Gile Jašarspahić

Amar Jašarspahić, poznatiji kao GILE muzikom se bavi već od malih nogu, rođen je u Kaknju (Bosna i Hercegovina) 30. decembra 1990 godine.
Već nekoliko godina uspešno radi na svom glasu i na sebi što dokazuje na svojim nastupima širom Bosne i Hercegovine, ali i ostalim državama u regiji. Pobednik je najvećeg muzičkog show-a u regionu „Zvezde Granda" za 2012/2013 godinu.

Katarina Grujić

Katarina Grujić je rođena 20.05.1992. godine u Beogradu. Završila je privatnu gimnaziju i student je druge godine fakulteta Medija i komunikacija u Beogradu. Bavi se pevanjem već dve godine, a nastupala je po Beogradskim klubovima i zabavljala publiku. Živi s majkom, ocem i sestrom i dve kuce. Mnogo voli i strast joj je kulinarstvo. Katarina je komunikativna, druželjubiva, uporna i uvek spremna za zabavu i akciju. Nekad joj je možda mana što nema dlake na jeziku i ne da na sebe! Takmičila se u Zvezdama Granda 2012/2013 i u finalu osvojila 8. mesto!

Nemanja Anđelović

Milena Mima Novaković

Milena je rođena 18. maja 1991god u Leskovcu.
Student je Muzičke akademije, odsek "Solo pevanje". Završila je Nizhu muzičku školu, odsek "Gitara" i Srednju muzičku školu, "Teoretski odsek". Svira gitaru, klavir... Profesionalno se bavi pevanjem vec 5god, nastupa sa svojim bendom po klubovima, svadbama i svim vrstama proslave.

Slobodan Đurković

Slobodan Đurković je rođen 09.05.1988. godine u Brusu gde je završio osnovnu i srednju školu. Učestvovao u Zvezdama Granda

Aleksandra Prijović

Miloš Brkić

Miloš Brkić je rođen 15.8.1991. u Novom Sadu. Završio je srednju muzičku školu u Novom Sadu. Pored predivnog glasa, svira i nekoliko instrumenata kao sto su gitara, klavir i harmonika. Već nekoliko godina svira po klubovima u Novom Sadu i okolini. Miloš je upisao pedagoški fakultet, zbog njegove velike ljubavi prema deci.
Učestvovao je u prošlogodišnjoj sezoni Zvezde Granda, medjutim je nažalost, napustio takmičenje, posle brojnih nedelja i nastupa. Miloš je ponovo učestvovao u sezoni Zvezde Granda 2012/13. Stigao je do finala, top 10 i osvojio 5. mesto.

Darko Martinović

Darko Martinović je rođen 03.09.1985. godine na Cetinju. Muzikom se bavi od ranog detinjstva, a njegov profesionalni put dobio je svoj nagoveštaj kada je sa 17 godina pobedio na takmičenju “Prvi glas Cetinja” (2003. godine). Talenat za pevanje, za koji kaže da je “dar Božji”, bio mu je samo odskočnica u daljem radu, jer su mu prepoznatljiv stil pevanja i boja glasa omogućili da se vrlo brzo osamostali i nastavi svoju karijeru. Nakon skoro decenije rada uspeo je da pridobije poverenje velikog broja slušalaca u Crnoj Gori i van nje. Dokaz za to je i Darkov nastup u takmičenju “Zvezde Granda”, gde je ostavio jak utisak i dobio veliki broj slušalaca.

Aleksa Radenković

Miroslav Radulović

Nikolina Kovač

Nikolina Kovač je rođena u Sarajevu 15. decembra 1990. godine. Od samog detinjstva je bila okrenuta ka muzici. Završila je Osnovnu školu u Sarajevu. Istovremeno je pohađala i nižu muzičku školu, odsek solo pevanje, paralelno sa časovima klavira. Pored muzičke i osnovne škole imala je uvek vremena i za sportske aktivnost.
Prve uspehe je postigla na festivalima: Deca pevaju hitove, Iskra znanja, Festival u Maglaju i Prvi aplauz. Naravno, najveći uspeh je napravila učešćem u finalu Zvezde Granda 2011/2012.

Stefan Petrušić

Stefan Petrušić, pobednik pete sezone "Zvezda Granda", rođen je 25. jula 1989. godine u Smederevu. Odrastao je u Smederevskoj Palanci, gde je i završio osnovnu i srednju skolu - Gimnaziju, nakon koje upisuje Pravni fakultet u Beogradu. Pevanjem počinje da se bavi od malih nogu, kao i da svira harmoniku i klavijature. Javnosti postaje poznat prijavljivanjem na takmičenje "Zvezde Granda 2010/2011".

Dragi Domić

Dragi Domić rodjen je 22.04.1981. godine u Šapcu, u porodici u kojoj su se generacuje bavile muzikom. Dragov otac po kome je dobio ime potomak je poznatih Cicvarica, takode je muzičar i pevač, kao sto su bili njegovi otac i deda. Prvi put se pojavio 1997 godine na festivalu "Prvi Glas Srbije", gde je bio zapažen od tadašnjeg muzičkog producenta Petra Sama.

Andrija Marković

Andrija Aki Marković je rođen u Požarevcu 23.06.1993. godine. Završio je Gimnaziju u Požarevcu, a popularnost je stekao u Zvezdama Granda. Trenutno živi u Beogradu, a njegova najpoznatija pesma je “Slab sam na plavuše” sa preko 2.000.000 pregleda.
Za sebe kaže da je duhovit, zanimljiv i da širi pozitivnu energiju, dok smatra da mu je mana ta što je previše iskren čak i onda kada to nije potrebno. Pevački uzori su mu Aco Pejović, Saša Matić i Nikola Rokvić. Omiljeno piće mu je koka kola, a hrana lazanje i pica.

Mišel Gvozdenović

Darko Lazić

Darko Lazić je rođen 13.10.1991. godine, u Brestacu (opstina Pećinci). Od malih nogu je pokazivao veliki muzički talenat, koji je nasledio od oca Milana. Školu je završio u Holandiji, gde je i živeo osam godina. Obožava motora, omiljena boja mu je zelena.NAJVEĆI HITOVI SU MU: KORAK DO SNA,IDI DRUGOME, GODINU DANA TRISTA KAFANA ITD...

Milan Topalović

Milan Topalović Topalko je srpski pevač folk muzike.
U trećem serijalu Zvezda Granda zauzima drugo mesto. Na Grand festivalu 2010. godine ostvaruje pobedu i prvu nagradu publike sa pesmom „Zavet“.

Slobodan Vasić

Slobodan Vasić rođen je u Senti 18. 07.1991.
Toma Zdravković, Šaban Šaulić, Jovan Perisić, Džej i Aco Pejović su umetnici koje on najviše ceni i na njih se ugleda u profesionalnom smislu.
Široj javnosti postaje poznat svojim učešćem u Zvezdama Granda 2007. gde se plasirao među najboljih 36 interpretacijom pesme Ace Pejovića “Jelena”.

Jovan Stefanović

Jovan Stefanović je rođen 12.11.1989. godine u Valjevu
Završio je nižu muzičku i srednju elektrotehničku školu. Svoju ljubav prema muzici mu je preneo otac Slavko Stefanović Slavkoni poznati kompozitor.
Aranžirao je pesme i pevao prateće vokale mnogim poznatim pevačima kao što su Džej, Mile Kitić, Saša Matić.

Saša Kapor

Saša Kapor je rođen 16. oktobra 1985. u Tuzli, ali od ranog detinjstva živi u Beogradu.
Njegov najveći muzički uzor je Toše Proeski prema kome i dan danas oseća veliko divljenje i poštovanje, a posebno mesto na njegovom repertoaru imaju i Šaban Šaulić i Ljuba Aličić.

Jelena Kostov

Jelena je rođena 23.11.1983. u Dimitrovgradu
Osnovnu školu završila je u rodnom Dimitrovgradu, srednju muzičku u Nišu.
Sve što je postigla na početku svoje blistave karijere duguje isključivo svom glasu, talentu i profesionalnom odnosu prema poslu.
Njen najveći muzički uzor je Svetlana Ceca Ražnatović. Takmičila se u "Zvezdama Granda", koje su počele u septembru 2008. U martu 2009. plasirala se među dvanaestoro najboljih, a nakon toga je usledilo takmičenje u Beogradskoj Areni gde je zauzela 7. mesto.

Dušan Svilar

Dušan Svilar je rodjen 19. juna 1990 godine u Subotici, pevač, pobednik takmičenja Zvezde Granda 2007/2008. Dušan potiče iz porodice muzičara. Pohađa gimnaziju i srednju muzičku školu. Po sopstvenom priznanju, jedan od njegovih pevačkih uzora je Zdravko Čolić.
Prvi javni nastup imao je 14. februara 2007. u gradskoj većnici Subotice na festivalu posvećenom ljubavi i vinu. Izveo je pesmu „Ljubav, Bogom dana“, autora Spomenke i Kornelija Kovača.
Za pobednika treće sezone takmičenja Zvezde Granda proglašen je na koncertu na Tašmajdanu 15. septembra 2007. Trijumfovao je ispred šest konkurenata dobivši preko 350.000 od ukupnih 1.300.000 SMS glasova.

Radmila Rada Manojlović

Rada Manojlović je rođena 25. Avgusta, 1985. u Požarevcu u Srbiji.
2004-te godine učestvuje u takmičenju „Zvezde Granda“ i takmičenje završava kao 13-ta.
2007. godine pokušava još jednom i to je verovatno bila njena najbolja odluka u životu. U finalu je završila na drugom mestu, i postala je jedna od najpopularnijih srpskih folk pevačica.

Milan Dičić Dinča

Milan Dičić Dinča je rođen u Leskovcu 16.06.1986.
Na muzičku scenu je stupio kao trećeplasirani u takmičenju Zvezde Granda.
Nakon toga izdaje nekoliko singlova, a najuspešniji do sada izdao je 2012 godine pod nazivom "Ti si žena za sva vremena".

Milan Stanković

Milan Stanković je rođen 9. septembra 1987 godine u Beogradu.
Popularnost je stekao tokom učešća u Zvezdama Granda. Takođe je izabran za predstavnika Srbije na Evroviziji 2010 godine sa pesmom “Ovo je Balkan”.
Prvi album je objavio 2009 godine i prodat je u preko 50.000 primeraka. Jedan od njegovih zaštitnih znakova je frizura.

Nemanja Stevanović

Slobodan Batjarević Cobe

Slobodan Batjarević Cobe rođen je 13. novembra 1981. godine u Leskovcu.
Trenutno živi u Leskovcu sa svojom porodicom. Sin je poznatog harmonikaša Bobija Mraka, vodje grupe “Ljute papričice”. Od malena se bavi muzikom, od 6-te godine svirao je harmoniku, a od 18-te pevanjem. Izdao je nekoliko albuma na Romskom jeziku. Nastupao je za Zvezde Granda 2007 godine kada je zauzeo 7-mo mesto i dospeo do finalnog takmičenja. Za Grand je snimio dve pesme: “Mambole” i “Karmin od vanile”, pesmu sa kojom se proslavio i koja je postala hit. Zahvaljujući Saši Popoviću koji ga je prekrstio, umesto Cobi postao je Cobe.

Milica Todorović

Milica Todorović je rođena 13. oktobra 1990 godine u Kruševcu.
Sa samo 14 godina pobedila je u drugom serijalu takmičenja “Zvezde Granda”. Svoj prvi album je objavila 2009 godine sa naslovnom numerom “Pamtim ja”. Takođe se oprobala i kao glumica. U operi “Vreme cigana” koju je režirao Emir Kusturica Milica glumi Azru jednu od glavnih likova zajedno sa kolegom Stevanom Anđelkovićem, takođe učesnikom “Zvezda Granda”.

Jadranka Barjaktarović

Nenad Jovanović

Nenad Jovanović je rođen 17. avgusta 1984 godine.
Završio je srednju muzičku školu, peva od svoje prve godine, počeo je da svira sa 3-4 godine. Još od malih nogu pokazivao je izuzetan talenat ka muzici, počeo javno da peva po beogradskim splavovima (LUKAS, PIRANA, AKAPULCO), taj talenat mu se naravno isplatio, jer je na audiciji za zvezde granda 2005. godine ušao u uži izbor i tako u ušao u "team" Zvezde Granda 2005.

Aca Ranđelović

Aleksandar Randjelović rodjen je 30.09.1989. godine u Leskovcu.
Najveću popularnost Aca je dostigao takmičivši se 2005. godine u drugoj grupi “Zvezde Granda” u kojoj je osvojio II mesto u pevanju uživo u konkurenciji oko 8.500 kandidata iz cele Srbije. Dve godine kasnije upisao je Akademiju Muzičke Umetnosti u Beogradu - odsek Teorija muzičke pedagogije. Svira 6 instrumenata, a u vreme pohadjanja srednje škole pevao je u raznim horovima

Branislav Bane Mojićević

Branislav Mojićević „Bane“ rođen je 20. avgusta 1986. godine u Kraljevu.
U trećoj godini Gimnazije je otišao na audiciju Zvezde Granda gde je ubrzo prepoznat kao nova zvezda. Kao pobednik na takmičenju snimio je svoj prvi album za Grand Produkciju.

Stevan Anđelković

Stevan Anđelković rođen je 08.02.1988.godine u Leskovcu.
2004.godine prijavljuje se na audiciju za Zvezde Granda i nakon toga njegov život postaje nešto sasvim drugačije. Za jako kratko vreme dostiže sam vrh popularnosti zajedno sa ostalim finalistima Zvezde Granda.

Tanja Savić

Tanja Savić je rođena 20. marta 1985. u Radincu, nadomak Smedereva.
Postala je poznata zahvaljujući učešću u Zvezdama Granda 2004, kada je osvojila treće mesto. Dva puta je osvojila drugo i jednom četvrto mesto na Grand festivalu. Sa Banetom Mojićevićem je učestvovala na Beoviziji 2007.

Nemanja Nikolić

Nemanja Nikolić je rođen 23. avgusta 1984.
Pevanjem se bavi od svoje desete godine. Završio je srednju Medicinsku školu. Nastupao je u prvoj sezoni “Zvezda Granda” 2004. godine kada je uspeo da se plasira u finale takmičenja.

Slavica Ćukteraš

Slavica Ćukteraš je rođena u Šapcu 28.01.1985. godine.
Počela je da peva sa 6 godina i pevački uzori su joj bili kako kaže Lepa Brena, Ceca i Bijelo dugme. Završila je nižu muzičku školu odsek klarinet, da bi kasnije upisala i završila srednju muzičku, teoretski odsek. Popularnost je stekla u Zvezdama Granda u prvoj sezoni 2004.-te godine kada je uspela da se plasira u finale tog takmičenja.

Haris Berković

Semir Jahić

Semir Jahić

Alen Hasanović

Filip Božinovski

Sead Hodžić

Biljana Marković

Harun Mehmedagić

Marina Stankić

Tamara Dragić

Belma Karšić

Naida Bešlagić